(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
SLANÝ ŠTRŮDL

Potřebné ingredience
1 balíček listového těsta, 1 cibule, 200g turistického salámu, kečup, 150g nivy, 1 vajíčko (na potření), bazalka, 1 kostka zeleninového bujónu (nemusí být)
Postup přípravy
Na sádle nebo oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájený salám, můžeme nadrobit vývar (je to pak dost slané, lze vynechat), přidáme bazalku, trochu vody a podusíme. Necháme vychladnout.
Těsto rozválíme a pocákáme kečupem, naplníme vychladlým salámem a posypeme strouhanou nivou, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme dozlatova (tak 200°C). Je lepší krájet až když trochu zchladne, jinak náplň vytéká - tak, jako se to povedlo mě, byla jsem moc nedočkavá:) ).
Těsto rozválíme a pocákáme kečupem, naplníme vychladlým salámem a posypeme strouhanou nivou, zabalíme, potřeme vajíčkem a pečeme dozlatova (tak 200°C). Je lepší krájet až když trochu zchladne, jinak náplň vytéká - tak, jako se to povedlo mě, byla jsem moc nedočkavá:) ).

takto to vypadá před zabalením...

...zabalený a potřený vejcem...

...upečený...

...a nakrájený. Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
decka
(upraveno)
17. 3. 2008, 16:11
Dobrý den Zuzko,tak jsem vyzkoušela váš receptík na oslavu a opravdu moc dobrý,všem moc chutnal
díky Irena

nahlásit